Ben ik verliefd

Ben ik verliefd? en heb je vlinders in je buik? zijn twee vragen die veel mensen aan zichzelf stellen.

Vlinders in je buik is een eeuwen oude uitdrukking die gebruikt word om het gevoel van verliefdheid uit te drukken.

Ben ik verliefd of vind ik iemand heel erg leuk? Wat maakt nou het verschil en hoe weet je zeker dat de vlinders in je buik het gevoel van verliefdheid omschrijven?

In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Ben ik verliefd?

Ben ik verliefd? Is een interessante vraag die veel mensen aan zichzelf stellen op het moment dat je vlinders in je buik krijgt.

Op Wikipedia vinden we de volgende informatie over verliefdheid en hebben daarom voor het gemak een citatie hieronder weergegeven.

“Verliefdheid is een gevoel dat iemand heeft in het begin van een liefdesrelatie of eenzijdig zonder relatie, alhoewel sommigen (vaak levenspartners) het voor de rest van hun relatie ervaren met elkaar. Ben ik verliefd blijft toch een gevoelig onderwerp, omdat het gebaseerd is op gevoel het gevoel van vlinders in je buik.”
Bron: Wikipedia

Vlinders in je buik

Vlinders in je buik zou je kunnen omschrijven als een gevoel wat je krijgt als je smoor verliefd bent.

Het gevoel dat je krijgt als je bijvoorbeeld zenuwachtig of onzeker word van iemand zonder dat hier enige aanleiding voor is.

Krijg ik vlinders in mijn buik in het bijzijn van hem of haar, als jullie naar elkaar kijken en glimlachen?

Dit zijn allemaal vragen die leiden naar: ben ik verliefd?

Als je verliefd wordt

Ben ik verliefd op iemand die mij ook leuk vind of de collega op mijn werk die mij steeds aankijkt?

Krijg je vlinders in je buik van iemand in je vrienden groep of van iemand die bij je op school zit?

Ben ik verliefd is de vraag die telkens weer in je opkomt. Je kunt er vanuit gaan dat als je vaak aan iemand denkt en tegelijkertijd kriebels in je buik voelt dat dit verliefdheid kan zijn.

Voel je vlinders in je buik als deze persoon je aanspreekt, aandacht geeft of gewoon simpelweg aankijkt met een vriendelijke lach?

Wanneer ben je verliefd

Hoe meer je jezelf de vraag stelt: ben ik verliefd? Hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk verliefd bent. Vooral met vlinders in je buik word dit bijna wel zeker.

Ben ik verliefd? Is niet zomaar een vraag die je je afstelt het is een gevoel wat wat het beste gedeelt kan worden met de persoon waar je dit voor voelt.

Stel je vooral kwetsbaar op en maak dit kenbaar omdat het belangrijk is je gevoelens te uiten.

De kans bestaat dat de persoon in kwestie hetzelfde voelt voor jou maar niet de eerste stap durft te wagen want een blauwtje lopen vind niemand leuk.

Laat het de ander weten wat je voelt waardoor je je mogelijke partner de mogelijkheid geeft hierop te reageren. Deel de vlinders in je buik!

Hoe vertel je een ander dat je gevoelens hebt?

Heb je een ben ik verliefd gevoel als je aan iemand denkt en wil je deze gevoelens graag delen? We hebben een aantal tips die je kan gebruiken om dit te doen.

 • Denk goed na wat je voor de ander voelt en hoe je dat wilt beschrijven.
 • Neem hem of haar een moment apart zodat jouw moment niet verstoord kan worden door andere.
 • Maak voorzichtig bekend dat je verliefd bent.
 • Eerst geven dan nemen, vraag of deze gevoelens wederzijds zijn. Dit doe je pas nadat je zelf je verliefdheid bekend hebt gemaakt.
 • Hou het persoonlijk. Maak geen gebruik van social media of briefjes maar doe dit face to face.

Helaas is het nooit met honderd procent zekerheid te zeggen dat jouw beantwoord word door je potentiele partner. Toch zullen de bovenstaande tips je een goede richtlijn geven over hoe je dit aan kunt pakken. Daarintegen is het altijd aanbevolen om dit risico te nemen, aangezien je mogelijk de liefde van je leven laat lopen als je dit niet doet.

Deel je gevoelens

Als je aangeeft: dat je verliefd bent dan en vlinders in je buik hebt dan kan dit voor leuke reactie zorgen. Van mensen die dichtbij je staan zoals een goede vriend(in). Door dit te bespreken kan het zijn dat je het minder spannend vind om het gesprek aan te gaan met degene die je op het oog hebt!

Wees eerlijk en oprecht omdat het belangrijk is dat je jezelf uitspreekt. Geef toe aan wie je bent en wat je voelt, je hebt immers niet zomaar vlinders in je buik.

Alleen door te zeggen wat er in je gedachte speelt kun je succes hebben op het gebied van de liefde. Het voor jezelf is niet goed omdat dit lijdt tot spijt gevoelens. Spijt dat je het niet hebt geprobeerd.

 

Vlinders in je buik delen met anderen

Hoe meer je opgaat in de vraag: ben ik verliefd? Hoe meer je leert over jezelf, je verliefdheid en de vlinders in je buik. Het is namelijk een uitstekende manier om te kijken wat je zoekt in de liefde en wat je hier graag mee wilt bereiken.

Hou er rekening mee dat je ondanks de verliefdheid en vlinders in je buik je verstand moet blijven gebruiken. Logisch denken kan wat lastiger worden als jouw grote liefde voor je staat aangezien de zenuwen de overhand kunnen nemen. Daarom kan het in sommige gevallen handig zijn om eerst eens te vragen of je potentiële partner open staan voor een etentje, een borrel of het leuk vind eens te wandelen.

Op zoek naar een minder cliché eerste date?

 • Samen volgen van een kookles.
 • Proefles dansen.
 • Samen naar de sportschool.
 • Gaan naar een pretpark.
 • Naar een museum.
 • Schilderen.
 • Neem een vliegles in een zweefvliegtuig.

Door samen iets leuks te plannen met je crush geef je jezelf meer tijd om eens te kijken hoe het gaat als jullie een hele dag samen zijn. Daarnaast breek je meteen het ijs en zul je merken dat je minder zenuwachtig bent als je ervoor kiest om je gevoelens te uiten.

Vlinders in je buik kunnen van korte duur zijn maar ook maanden of soms een jaar aanhouden als je er niks mee doet. Je kunt je gevoelens namelijk niet zomaar in de kast stoppen, de deur sluiten en op slot draaien zodat je er geen last van hebt. Liefde is mooi, geef het een kans. Waarschijnlijk zul je verbaasd zijn hoe positief hij of zij zal reageren als je het eenmaal hebt verteld.

Geef toe aan wat je voelt

Wees vooral niet bang om toe te geven aan je gevoel en de vlinders in je buik. Laat je lijden door de liefde aangezien het voor iedereen belangrijk is geliefd te zijn.

Ben ik verliefd en voel je vlinders in je buik? Heb je het gevoel dat je dit met de wereld wilt delen?
Doe dit dan met een gerust hart! Emoties zijn niet gemaakt om voor je zelf te houden maar vooral om te delen met iedereen die belangrijk voor je is.

Of je voor altijd met de vragen ben ik verliefd en heb ik vlinders in mijn buik zal blijven rondlopen hangt af van jezelf. Je hebt namelijk een grote invloed of je dit voor jezelf houdt of niet.

Ben ik verliefd in mijn relatie?

Met zekerheid kan ik zeggen dat je nooit bang moet zijn om je open te stellen voor de vraag: Ben ik verliefd en heb ik vlinders in mijn buik? Tijd en eerlijk zijn zal leren of het ware liefde is!

Heb je iemand waarop je verliefd bent? Deel je ervaringen met ons en we helpen je graag verder om deze liefde beantwoord te krijgen.