Single avonden van Loveborrel: Anna, op zoek naar Romeo Blog 3

Ik zag het spontane appje van Lisanne binnen komen: “Kun je morgen komen naar een van de single avonden?” Tuurlijk, ik gooi met gemak mijn agenda om als er leuke dingen op mijn pad voorbij komen.

Want het was zo ver, ik ging loveborrelen, helemaal in Breda. Een uitnodiging voor een van de aller-aller-eerste singel avonden in ‘De Barbier’, een unieke kans.

Een soort beeld van wat me te wachten stond had ik wel. Ik had per slot van rekening wel eerder gespeed-date en kwam in zeer zeldzame gevallen nog wel eens per ongeluk in een bar terecht.

Het leek mij een soort samengesmolten versie van beide. Een grondige studie van de website vertelde me dat we Mix & Match-opdrachten kregen, er lekkere hapjes geserveerd werden en dat er voldoende beschikbare singels (als in verhouding m/v) zouden zijn, dit alles omringd met goede muziek.

Op avontuur tijdens een van de eerste single avonden

Nieuwsgierig en verwachtingsvol ging ik naar Breda. Natuurlijk ook als blogger, maar in eerste plaats als deelnemend singel. Ik kon ook geen valse hoop opwekken daar, bij al die driftig zoekende singels.

En daar bij was mijn levensdoel om mijn eigen persoonlijke Romeo te vinden. Misschien woonde hij wel in Breda, en was ik hem daarom nog niet tegen het lijf gelopen. Wie zou het zeggen.

Parkeren is een eitje in deze stad, plek zat, best betaalbaar en je loopt zo het übergezellige centrum in. Ik was niet eerder in Breda geweest, maar daar had ik me niet zo druk over hoeven maken.

Geef me een beetje gezonde spanning en de simpelste dingen als parkeren worden ineens een enorme uitdaging voor mij.


De Barbier

De Barbier is een gezellige, smalle, donkerbruine kroeg met enorm leuk personeel. Je raad het nooit…allemaal mannen met baarden in de bediening. Aangemeld bij de vrolijke host Christine en mezelf veilig geparkeerd aan de bar met een flink glas rosé als middel tegen de opkomende zenuwen.

Ik en de vrouwen aan de bar sloten direct een pact met elkaar, als verdedigingslinie. Dat is vast ook de reden waarom ze afraden met vriendinnen naar de borrel te komen, want dat doen wij vrouwen bij “gevaar”.

Na het binnendruppelen van alle borrelaars kregen we een korte uitleg over de eerste opdracht, waar ik de helft al van gemist had omdat de bebaarde barman me zo leuk aankeek.

Ik ben snel afgeleid door bijzondere omgevingsfactoren blijkt. Hilarisch genoeg hield niemand zich aan de opdracht en stond ik ineens met twee mannen aan de bar te converseren, in plaatst van een man.


Loveborrel single avonden
Loveborrel Single avonden

Vanuit de bar werden we naar de catacomben van ‘De barbier’ geleid, de trap af naar een wat meer besloten ruimte, waar we vrij rond mochten bewegen. Daar volgde de tweede en laatste opdracht, waarbij je zelfs iets kon winnen.

Ben ik gek op, maar ik wilde eigenlijk alleen maar een leuke man en die zat net niet in het prijzenpakket. Het zorgde er wel voor dat er meer gemingeld en gelachen werd.

De opdrachten zijn simpele ijsbrekers, waar je gelukkig geen specifieke opleiding voor nodig hebt, die de sfeer wat luchtiger maken en daarmee de spanning verlagen.

Als je een doel hebt beweeg je makkelijker door de ruimte. Je praat een stuk vrijer dan dat je spontaan in het wild moet gaan converseren met vreemde mensen.

Er werd geanimeerd gesproken, geobserveerd, gelachen en veel uitgehoord. Van tijd tot tijd werden we van energie voorzien met een snackje bij ons drankje. Alle ingrediënten waren aanwezig om deze single avonden te laten slagen.

Met een grote groep zijn we vrijwillig Breda ingetrokken om de gesprekken voort te zetten. Zo kom je ook nog eens ergens. Ik heb in ieder geval iedereen verslagen die op de bank is blijven zitten die avond.

Alle single avonden zijn erg gezellig

En ondanks dat ik geen relatiemateriaal heb kunnen ontdekken op deze borrel, heb ik echt een supersonisch gezellige avond gehad.

Als je met het idee komt dat je met een heuse relatie naar huis gaat denk ik ook niet dat je met het goede doel komt en alleen maar teleurgesteld kunt worden door je eigen hoge verwachtingen.

Mijn tip? Verlaag je verwachtingen en verhoog je intentie. Dan weet je zeker dat de single avonden fijn zijn, nieuwe mensen ontmoet en veel leert op gebied van daten. Ik ben overtuigd Loveborrel-fan. De tweede borrel mag je zelfs gratis komen! Geen garantie op echte liefde, wel weer op een van de leuke single avonden. Ik ga zeker, jij ook?


Witlof from Anna ©