Anna, op zoek naar een nieuwe Romeo Blog 1: De eerste keer…

Voor alles is een eerste keer: een eerste date, een eerste blog… Maar dan moet je natuurlijk wel beginnen en ik zat stiekem even in de uitstelmodus. Ik had al volmondig “ja” gezegd op dit blog-avontuur.

Het ook echt gaan doen? Dat was even een dingetje. In mijn hoofd had ik al de mooiste blogs geschreven over mijn avonturen en de liefde, maar toen het op papier moest komen was het spontaan een ander verhaal.

Tot een goede vriendin zei “Wat heb je nodig?” Dat is echt een rare vraag, want je hersenen blokkeren en werpen van alles tegen waarom het niet zou kunnen.

Daardoor zie je hoe stom het eigenlijk is en besluit je gewoon te beginnen. En daar zat ik dan met 38 graden op de camping, zonder man of uitzicht daarop, met een opengeklapte laptop als nieuwe beste vriend.


Wie ben ik?

Ik ben Anna, 3 jaar single en (nog net niet wanhopig) op zoek naar een man. Ik ben 1.75 m, slank, halflang blond haar (Kruidvat 9.1), bijna 48 jaar jong en gek op wortelstampot.

Eigenlijk een doorsnee, moderne, Hollandse vrouw.  Van alles uitgeprobeerd op dategebied, wat voor het grootste deel bestond uit wachten tot er iemand spontaan op mijn pad kwam.

Nog een tijdje kansloos gepost bij de buurtsuper op de afdeling eenpersoonsmaaltijden, tot dat ze me begonnen te herkennen en ik weggestuurd werd.

Van ellende lid geworden van de plaatselijke sportschool, ook zonder enig resultaat (en geen strakker lijf want zweetlucht trekt geen mannen).

Na al deze teleurstellende inspanningen, en omdat  ik niet de rest van mijn leven in eenzaamheid wil door brengen, ben ik sinds een tijdje online beschikbaar, op zoek naar mijn Romeo. En nu ook als liefdesblogger, sinds vandaag!

Dating 1.0 hoe het niet moet

Ik ben echt geen liefdesexpert hoor. Sterker nog, het is mij nog niet eens gelukt om het langer dan 3 dates vol te houden. Op die ene man van 4 dates na, maar die bleek voor zichzelf begonnen te zijn met een andere dame in de tussentijd (Of ik dat erg vond?).

Inmiddels heb ik meer dan genoeg dingen meegemaakt op liefdesgebied om te kunnen vertellen hoe het in ieder geval niet moet. Zoals die keer dat ik me in sneltreinvaart weer omdraaide in de hoop dat hij me niet gezien had, omdat de date niet (eens een klein beetje) op zijn profielfoto leek.

Of die keer dat ik, de eerste keer uit eten, een stuk vlees onbedoeld onhandig van de tafel afschoot naar de buren. Zo kan ik nog wel even doorgaan met  mijn “bijzondere” voorvallen, waar ik overigens veel van geleerd heb.

Een liefdes avontuur

Mijn psychologe raadde mij ooit aan om mijn belevenissen als therapie op te schrijven. En mijn vriendinnen lachen vaak het hardste om mijn gekke verhalen, adviseren me daarbij ook uitstekend en leven daarnaast altijd enorm met me mee.

“Dit moet je delen, mensen willen dit weten, Anna.  Ze kunnen ook nog wel wat opsteken van jouw liefdesavonturen”,  zeiden ze onafhankelijk van elkaar.

Ja leuk gezegd, maar hoe dan en waar dan? Ik had geen idee tot loveborrel.nl in mijn beeldscherm oppopte tijdens mijn gepassioneerde zoektocht naar nieuwe, spannende en leuke single-events.

Aangezien ik een alleen gaande, fulltime datende schrijver ben en ook nog eens graag mijn verhalen met andere deel, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. En zie hier, vanaf nu deel ik mijn leukste, grappigste en pijnlijkste ervaringen met jullie via deze blog.

Misschien geef ik je ook nog wel her en der een goede tip die ik zelf ook graag iets eerder had gekregen. Doe er je voordeel mee.

En nu ik daadwerkelijk met de eerste blog ben begonnen noem ik mij zelf officieel en met een knipoog “professioneel dater!” Hoe leuk kan het leven zijn als je eenmaal je drempel over bent!

Dus mijn vraag aan jou is “Wat heb jij nodig?”. Om weer de markt op te gaan, om contacten te leggen en om relaties aan te gaan? Stel de vraag eens hard op aan jezelf en je zal verbaasd zijn over het effect dat dit teweeg kan brengen. Ik ben benieuwd naar je antwoord en je acties!

Witlof from Anna ©